V zimných mesiacoch sa škorica používa v kuchyni častejšie ako v ostatných obdobiach roka. Pridáva sa napríklad do vareného vína, ale najmä do jablkových koláčov a niektorých druhov drobného
Určite ste postrehli všakovaké pochutiny označené prívlastkom wasabi, ktoré sú sfarbené do zelena. Za netypickou farbou a výraznou chuťou sa skrýva japonský chren. Wasabi patrí k novinkám
Patrí medzi najpoužívanejšie koreniny a našu kuchyňu si bez neho nevieme predstaviť
Ak túžite ochutnať francúzske špeciality, nepotrebujete cestovať do Francúzska. Stačí, ak použijete správnu bylinku na dochutenie jedál. Tymian si podmanil svojou chuťou a vôňou nielen
Na výsadbu cestičiek, ale aj bežne zatrávňovaných plôch sú vhodné poliehavé druhy. Tí, čo nemajú záhradu, si môžu vankúšovité druhy vysadiť do črepníkov alebo debničiek
Z našich jedálnych lístkov sa takmer úplne vytratila, hoci v minulosti sa hojne využívala na jar, lebo patrila medzi prvé zdroje vitamínu C. Bola to
Rozmanité vône, charakteristické chute. Môžu za to aj rozmanité koreniny. A tie určite tiež patria k vianočnej atmosfére
V časoch starého Ríma zdobili vencami z tohto kra hlavy športových víťazov, ale aj politikov, lebo bol znamením slávy a múdrosti
Táto bylinka má charakteristickú korenistú chuť a vôňu. Keďže nedráždi žalúdok, ľudia, ktorí neznášajú alebo nesmú používať čierne korenie, si ňou môžu bez rizika dochucovať
Táto vynikajúca lahôdková zelenina so silnou feniklovou vôňou, dužinatými bázami stoniek a jemnými perovitými listami sa pestuje aj ako okrasná rastlina.
Je veľmi stará kultúrna rastlina, pochádzajúca z juhovýchodnej Ázie. Západná civilizácia ju zatiaľ pozná len ako koreninu, no pre svoj exotický vzhľad a dlhú trvanlivosť
Bazalka pravá (Ocimum basalicum) pochádza z oblasti Indie. V našich podmienkach je jednoročnou rastlinou s výškou kvitnúceho porastu asi štyridsať centimetrov